Vitiligo Tedavisi Olmayan Bir Cilt Hastalığı Mı?

Bağışıklık sisteminin kendi içinde kendi kendine saldırması sonucu ile ortaya çıkan cilt hastalığı olan vitiligo ciltteki pigmentlerin kaybıyla başlayan bir diğer Ala hastalığı olan tıp dünyasını ikiye bölen farklı teoriler ortaya atılan ve nedeni bir türlü anlaşılamayan ve bu sebeple tedavisi de oldukça kısıtlı olan bir hastalık olarak kalmıştır.
Son yıllarda yapılan araştırmalarda elde edilen veriler ve bu hastalığın tedavisinde kullanılan yöntemler olumlu sonuçlar alınmasına yol açmıştır. Uzmanlar vitiligo hastalığı hakkında bilinmesi gereken yanlışları var olan iletişim araç gereçleriyle toplumu bilinçlendirmesi gerektiğini vurgulamışlardır.
Vitiligo hakkında bilinen gerçeklerden biri de yıllar boyunca bir cilt hastalığı gibi görülmüş ve tedavisi de buna uygun olarak yapılmıştır. Sadece cilde odaklanarak lokalize tedaviler gerçekleştirilmesi hastalığa uygun kremler kullanılması ve ışın terapileri uygulanması hastalığın tedavisinde geçici çözümler olmuş ancak hastalık mutlaka tekrarlamış ve hatta artarak çoğalmıştır… Ancak son yıllarda yapılan araştırmalarla hastalığın gerçek boyutu otoimmün yani temelinde bağışıklık sistemi olan bir hastalık olduğu tıp literatüründe kanıtlanmıştır. Bununla birlikte tedavisi ile ilgili de yepyeni umutlar doğmuştur. Ve Son yıllarda yapılan araştırmalarda edinilen bilgiler ışığında farklı ve çok olumlu sonuçlar alınmasına yol açmıştır.
Hastalar tarafından bile tam olarak anlamlandırılamayan Vitiligo hastalığı hakkında Yanlış bilinenler; Vitiligo’nun sadece bir cilt hastalığı olamaması beraberinde başka hastalık risk taşıdığı ve beraberinde çoklu vitamin eksiklikleri,bağışıklık sisteminin zayıflamasında ortaya çıkan Bağışıklık sistemi güçlendirildiğinde belirtilerinin tamamen kaybolması gibi gerçekler…