Dinlenmeye Ne Kadar Vakit Ayırıyorsunuz?

Günlük hayatın yorucu temposuna kapılıp dinlenmeyi unutanlardan mısınız? Eğer cevabınız evet ise buyurun sizi şöyle alalım. Yaş aralığınız ne olursa olsun herkes için kendine yeterli gelecek bir dinlenme süresi vardır. Kimi 2 saat kimi 6 saat belki daha fazla sürede kendini yeterince dinlenmiş hisseder. Bu süreler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Önemli olan bu sürenin sizi yoğun tempodan kurtarıcı yönü olmasıdır. Kendimize böyle bir zaman ayırmak zorundayız. Peki bunu nasıl yapacağız?

Uzmanlar dinlenmeyi “hayatın getirdiği sıkıntıların gerginleştirdiği insanı, hayata yeniden hazırlamaktır” şeklinde tanımlıyor. Ve dinlenmenin kişiye uygun olmasının zorunluluğunu dile getiriyor. Dinlenmenin en güzel ve verimli şekli, yorgun dakikaları hobilerle geçirmektir. Kişi kuvvetli stres altındayken hobileriyle vakit geçirdiğinde, beyninin dinlenmeyi sağlayan kısmı harekete geçiyor. Ancak, herkese şu hobiyle dinlenin demek doğru olmayabilir. Çünkü, herkesin dinlenme şekli farklıdır. Kimi hiçbir şeyle meşgul olmaz, tüm gün yatak odasından çıkmadan yalnızca uyur. Kimi de koşarak, gezerek, yürüyerek, resim yaparak, müzik dinleyerek hatta adrenalin için paraşüt, rafting yaparak dinlenir. Burada önemli olan kişinin kendisini gerçekten dinlendirdiğine inandığı rahatlatıcı faktörü bulmasıdır.

Hayatınızdan stresi çıkarmaya çalışın. Stres gördüğünüz yerden kaçın. Tamam belki kaçamazsınız ama en azından etkisini azaltabilirsiniz. Temiz havaya çıkıp derin derin nefesler almak en etkili yoldur. Güne iyi bir kahvaltı ile başlayın ve öğün atlamayın. Sanat da stresi atmak için çok iyi bir yoldur diyebiliriz. Stresten kaçmanız mümkün olmuyorsa sabahları mutlaka spor yapmayı deneyin. Hemen bir tayt bir t-shirt evde veya dışarıda spor yapın. Kendinize dinlenmek ve stresten uzak kalmak için çareler üretmeye bakın. Yoksa bu geçen zamanın yoğunluğu sizi oradan oraya savurur. Yarın başlarım, yarın yaparım dediğiniz her ne varsa  bir bakarsınız hiç başlamamışsınız.

Dinlenmek için suyu da es geçmeyelim. Su içmenin birçok yararı bulunmaktadır. Baş ağrısına iyi gelir. Eksik su alımı, beyin fonksiyonlarını yavaşlatır, şuur bulanıklığı ve unutkanlığa neden olur. Sürekli olarak gözünüzün önünde bir su bardağı veya su şişesi bulundurmalısınız. Tezgah üzerinde olduğunda sürekli olarak elinizin altında olacağı için daha kolay tüketebilirsiniz. Yani demem o ki kendinizi sevin ve dinlenmek için kendinize yeterli vakti ayırın. Bu günler geri gelmez bunu unutmayın.

Özellikle de belli bir dönem yatağa bağlı kalacaklar için dinlenmek daha önemlidir. Çünkü hastalıkların iyileşmesi için iyi bir şekilde dinlenmek gerekir. Belli bir dönem içerisinde sağlığınıza kavuşmak için Hasta Yatağı Kiralama İstanbul firmasından yatak kiralayabilir hem iyileşme sürecinizi hızlandırırsınız hemde daha konforlu bir şekilde vücudunuzu dinlendirirsiniz.