Geçmişten Bugüne

Bursa; Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olup hem tarihi yapıları hem de doğal güzellikleriyle hem de pek çok merkezden ulaşım kolaylığı sağlamasından dolayı insanların ilgisini çeken bir şehirdir. Bursa’yı Bursa yapan İnegöl’dür.
Bursa; Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olmasıyla birlikte köklü bir tarihin en önemli örneklerindendir.
Kervansarayları, yüzyıllık camileri, hanları, hamamları, tarihi köyleri ve sokakları ile yerli ve yabancı turiste görülecek çok sayıda yer sunan ve 2016 Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında tüm dünyada 28. Sırada yerini alan Bursa, aynı üzerinden Türkiye sıralamasında ilk sırada yerini almıştır.
Bursa İli’nin Toplam nüfusu 2017 verilerine göre; 2.842.547 kişi olup Bursa’da yaşam alanının 10.882 m2 bir yüz ölçümüne yayılmasından dolayı etkisi büyük olup Binlerce yıllık geçmişe sahip olması Bursa şehrinin bilinen en eski arkeolojik kalıntılarının Yenişehir yakınlarındaki Menteşe Höyüğü ve Orhangazi yakınlarında olması ve Bu arkeolojik buluntu yerlerinin en eski tabakaları yaklaşık 7 bin yıllık bir geçmişe dayanması oldukça ilginçtir.

Tarihi İnegöl Mobilyasını sizler ile buluşturan ve harika fırsatlar sunan http://inegolmobilyavadi.com/ İnegöl mobilya vadi online satışta sizlerle.